• menu▼        
 • contact us

 • In Memoriam Reinier Bobbe z''l (1937-2014)


  Geboren in Den Haag in 1937, ging hij met pensioen in 2000, na een carriere in de papierindustrie.
  Hij overleed op 16 januari 2014.
  Reinier Bobbe was vanaf de start van Akevoth in het jaar 2003, de vertegenwoordiger en branch manager van Akevoth in Nederland, en de algemene projectleider van het Stenen Archief-het digitalisatie project van de Ashkenazische begraafplaatsen in Nederland.

  Reinier was een deskundig, betrouwbaar en ervaren genealoog, die, samen met zijn echtgenote, Joods-genealogisch onderzoek verrichtte, dat uitmondde in een enorme genealogische database van Joods Nederland, die, geplaatst op een zelfstandige website, door velen bezocht en geraadpleegd wordt.
  Ook was hij, samen met zijn echtgenote, behulpzaam bij de opvang en begeleiding van buitenlandse bezoekers in Nederland, die bij deze gelegenheid wat genealogisch onderzoek wilden doen in de archieven of begraafplaatsen wilden bezoeken.
  Reinier was een beminnelijk mens, tactvol en vriendelijk in de omgang met derden en met zijn medewerkers en heeft daardoor een onschatbare bijdrage geleverd aan het verankeren en aan het bekendheid geven van Akevoth in het Nederlandse genealogische milieu in het algemeen, en die van de Nederlandse Joodse genealogie in het bijzonder.